February 15, 2016

REVIEW - SOAP&GLORY BODY BUTTER

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Sekarang cuaca pun tak menentu kan. Kadang hujan, kadang panas. Bila waktu panas tu, naik moto pi kerja lagi. Pastu duduk dalam ofis bawah aircond at least 8 jam! Rasa kering je kulit. Pastu since ada masalah kulit cepat kering ni. Area2 jari pun cepat je kering dan mengelupas. Bila dah mengelupas tu mula laa jadi merah2 dan luka.

Memang laa losyen badan biasa tu bagi kelembapan pada kulit. Tapi, cuma bagi lembap je. Then, bila dah lama2 sikit, konon2 losyen dah habis menyerap tu. Mula laa kulit jadi kering balik. Oh, I'm stressed. Sebab bila kulit yang kering tu, especially bahagian jari, bila kulit dia mula merekah. Kena air, pedih woo~

Until I try this one. Soap & Glory Body Butter and u can get it from Sephora. Yang pack kecil ni, macam hand lotion punya size senang nak masukkan dalam beg kerja. So, tiap kali pakai tu kulit rasa smooth. Pastu bau cocoa. Harum~

*50ml pack*


Soap & Glory Body Butter ni ada Roseship Seed Oil yang jugak membantu untuk masalah kulit kering ni. So, kulit akan stay lembap dengan haruman cocoa~ :)
Just apply twice a day pun dah cukup. Tapi aku tiap kali lepas dari toilet, pakai lagi. Dah jadi macam hand sanitizer pulak.

♥kieyuka-hanie♥

No comments:

Post a Comment