August 14, 2015

[Product Review] Nano White Fresh Foam Cleanser

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ


Tau tak, memang susah nak cari produk penjagaan kulit yang sesuai. Especially bila sampai ke bahagian muka. Kulit muka sangat sensitif dengan sebarang jenis chemical. Jadi...
kena cari produk yang sangat bersesuaian nak digunakan so, korang pun boleh je selesa nak guna. T-zone, part paling bermasalah. Siapa laa yang nak suka sangat kan kesat2 kertas serap minyak all the time. Lagipun aku tak suka guna benda tu. Leceh. Baik bawak pencuci muka terus dalam handbag.

Nano White Malaysia kini dah introduce latest skincare produk dorang. Nano White Fresh! Aku tau pun pasal Nano White Fresh ni sebelum nak raya hari tu. Dorang ada buat kuiz sikit yang hadiahnya duit raya kat Facebook dan aku tak menang pun. Haha.

Ada 3 produk di bawah Nano White Fresh ni:
  • Nano White Fresh Foam Cleanser
  • Nano White Fresh Mattifying Moisturiser
  • Nano White Fresh Dark Spot Corrector
And the packaging sangat comel. Salah satu penyebab kenapa aku beli jugak.

For this one, ni pencuci muka Nano White Fresh ni. First time pakai, lepas basuh muka, rasa macam baru lepas basuh muka dengan ais. Seyes, fresh giler. Then, aku try laa nak tengok berapa lama muka aku tahan tak berminyak sangat lepas basuh muka. Aku basuh muka sebelum gi keja. Tempek sikit dengan Maybelline Smooth Compact Powder then, yahh! Its long lasting sampai 8 jam. Sampai aku balik keja. Memang puas hati. Tapi, before tempek bedak, jangan lupa guna moisturiser dari rangkaian produk yang sama :)

♥kieyuka-hanie♥

29 comments:

  1. berapa lama sis pakai ni? Saya dah masuk 3 minggu tapi macam tak ada effect je..

    ReplyDelete
  2. Sis beli set asing, face wash dgn mosturiser bajet dalam RM30+..

    ReplyDelete
  3. Sis , sya bru je nak try nano white ni tpi time beli tu sya jdi bingung pula sbb tak tau mane stu nak pilih nano white biasa ke atau nano white fresh 😔😔😔 mohon beri tunjuk ajar

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. Sis nk tnya. Dark spot corrector kna apply sblum pakai mattifying moisturiser? Hehe sbb saya first time nk cuba produk ni :)

    ReplyDelete
  6. Sis nak tnya. Dark spot corrector tu knapa apply sblum mattifying moisturiser ? Sbb says first time nk cuba nanowhite fresh ni: )

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah dik, dark spot corrector tu letak sblm moisturiser, :)

      Delete
  7. Foam cleanser tu boleh untuk masalah whitehead tak? ☺

    ReplyDelete
  8. Foam cleanser tu boleh untuk masalah whitehead tak? ☺

    ReplyDelete
  9. Foam cleanser tu,boleh memutihkan tak?

    ReplyDelete
  10. Foam cleanser tu,boleh memutihkan tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. So far, pakai produk ni rasa kulit kurang oily. Sbb I ada masalah oily skin during days and after bangun tido.

      Delete
  11. salam..mcm mn urutan nanowhite fresh sbb baru dlm nanowhite
    1-foam cleanser xkan xyah toner kot..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mula2 pakai cleanser , then lpas cuci kalau kat muka ada kesan2 parut jerawat ke , apply la corrector tu lepas tu baru guna moisturiser . skrg pulak ada scrub , boleh guna 2-3 kali sminggu dan lagi satu spray mist , guna nak bagi segar muka bila korang rasa dah mcm tak bermaya ja org tgk muka korang

      Delete
  12. Hi . nak tanya. After pakai dark spot tu kena basuh muka ke or terus pakai moisturiser tu

    ReplyDelete
  13. Hi . nak tanya. After pakai dark spot tu kena basuh muka ke or terus pakai moisturiser tu

    ReplyDelete
  14. Emm nak tnya saya ada bce kandungan nano white tu ada paraben. Paraven tu elok ke? Ada kesan2 apa tak lpas pakai nano white tu slepas 2bulan lebih?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takda pula side effect. So far pakai elok je. Skrg pun masih pakai nano white moisturiser sblm tido.

      Delete
  15. salam u i nak tanya if tak pakai moisturiser nano white but pakai yg lain boleh ke?

    ReplyDelete
  16. Produk ni bole memutihkan ke?

    ReplyDelete
  17. Muka yg bnyak jrawat kna pkai camna??

    ReplyDelete
  18. Alhamdulillah..
    First time guna..
    Rse berkesan jgk..sbb parut muka mula pudar..rasa xnk tukar produk lain dah..hihi:)
    Bru guna 3 hari..mgkin sesuai dgn muka kowt....haha
    Sy guna foam cleanser dgn miracle mist je sbgai permulaan..:)

    ReplyDelete
  19. Elok sgt pakai ni. Parut degil mula tertanggal kulit mati dia. Kulit tak berminyak langsung. Fresh je bila lepas basuh muka pakai foam cleanser ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. 😍😍wahh mesti setia dengan satu produk kann?

      Delete