February 10, 2014

Leaving & Welcoming New Job :)

Hi, lama ke tak update? Tak laa lama sangat pun kan. Ada laa dalam seminggu dua kot. Eh, ye ke? Malas laa nak review tarikh lagi. So, citer pasal resign laa pulak kali ni. Eh! Resign? Pasal apa? Sesiapa yang rajin view blog aku ni, tahu laa pasal pe. Hmm, for the second time I've resigned from my current feveret job with a concrete reason! See.. konkrit kan yang aku sebut, maknanya aku ada alasan yang cukup kukuh. Suke hati ko je cakap aku kena buang keja. 

Seriously, bila bab nak resign ni, memang jadi very the sad part laa. Senanya, malas laa bila dalam life ada part camni, mesti ada part sedih2 punyer. Tapi nak buat canne kan, its life. Pentas dunia. We come in and go from someone's life, and left a bitter-sour-sweet memories like ikan masak asam pedas. Leceh laa, why aku dah mula part speaking kononnya dalam blog ni? Bukankah ni blog Bahasa Malaysia? Okay, aku dah tukar genre. Mixed. Malay & English = Manglish!! (Kata SYS dalam OME.. ^_^)

Sebelum ni, aku penah arr keja kat kedai kesihatan, like pharmacy camtu. Boss aku pulak ada klinik sendiri. Ni bukan Watson/ Guardian okay, sebab masa tu Watson/ Guardian belom wujud lagi kat Labuan. After SPM camtu arr, keja kat pharmacy tu. Yang buat sesuatu keja tu best, bila korang jumpa kawan2 yang ohsem. Believe me! You won't leave it. Aku memang camtu arr, bila dah serasi dengan tempat keja, diri dah tempat lain, tapi macam hati tu masih kat situ. Lalu je tempat yang sama, meskipun pekerja dah tukar atau kedai dah tukar ke, tempat tu tetap set in memories.

First time tu, aku resign dari tempat keja sebab nak sambung study. Dah setahun tak sambung study, agak2 tak nak ilmu beku dalam otak tanpa ditambah, aku decide laa nak sambung study. Sedih laa jugak kan bila nak tinggalkan kawan2 sekeja. Dah tu, kat tempat keja tu mesti ada sorang yang bergelar kakak and act like real sister, dengan caring dia. Alahai, rindu sangat dengan dia. Macam kat tempat keja yang second ni pun camtu. Ada sorang kakak yang sangat caring jugak. Masa aku study pun camtu. Hmmm, best bila ada someone yang kita leh anggap kakak. Sebab aku ada abang je. Kakak tu takda, kakak ipar maybe soon. Kihkihkih..

See, that both sisters & dua sissy yang sebaya aku. Dan masa ni masih selim2 lagi. Hohoho.

Second job ni pulak, aku keja in Oil & Gas Industry. Even baru 3 months aku kenal dorang sume, macam dah lama giler aku kenal. Dengan sorang bestfriend yang kecik2 comel, dan sorang lagi like kakak yang caring & penuh dengan advice, rasa macam sedih nak tinggalkan pulak. And today, for the last day, dorang buat picnic sekali dengan farewell sebab aku dah resign. Terharu laa sebab kawan2 yang best ni kan. Seriously, ni tempat keja kedua aku yang best. Dan keja yang after this mungkin akan jadi kerja permanent aku. Tapi, tak tau lagi laa suasananya canne. Harap2 ok laa. Biar strees, yang penting enjoy!




::Mereka yang very the ohsem... ^_^

The last day punya story pulak,

Farewell by boss & co-workers... Sayap panggang boss jugak laa yang paling menang ^_^

Tu je laa kot. Singakt benor storyline aku kali ni, btw thanks for reading...^_^v. 

♥kieyuka-hanie♥

No comments:

Post a Comment