May 9, 2013

Samsung Galaxy ACE 2 hanya ada di Singapura?

"Nampak benor tipunye..."

Tapi bukan aku yang cakap ok. Ada sorang salesgirl kat kedai tempat aku nak beli phone tu cakap, Galaxy ACE 2 hanya dikeluarkan untuk pasaran Singapura. Hohh~ nampak benor engko nipu yea. Aku baru je dari kedai sebelah nampak model tu, boleh pula dia cakap model tu takda jual kat Malaysia.

Senanya ni adalah gift dari my Mr.Angry Bird Eh, why laa aku bagi nama yang seterok itu. Tak laa, senanya kan, aku pun tak tau sejak bila aku panggil dia dengan nama tu. Tup, tup, bila nak mention dia, mesti akan ter'mention' dengan nama tu. Teruk, teruk. Well, dia tak marah pun, jadi aku main redah suka hati aku je nak panggil camtu.

So, dipendekkan citer, weolls pun round2 laa nak cari phone yang boleh memuaskan hati masing2. In the same time, both of us laa yang nak beli tu. Untung laa kedai mana yang dapat pikat hati aku pada hari tu. Hahaha. Aku ni suka main pilih design phone tu. So, dapat je yang comel macam ACE 2 ni pun dah mampu memikat hati aku. Apa lagi kalau edition La Fleur. Flourish2 gitew.

Addicted aku terhadap benda-benda comel ni memang sukar dibendung. Apatah lagi bila phone yang aku nak beli tu disertakan sekali dengan flip-cover kaler pink. Dan price dibawah RM800. Save tak?


Agak cantik for me, saiz pun lebih kurang macam S3 Mini

Feature ACE 2 ni pun lebih kurang macam S3 Mini tu. Sama laa, kamera pun 5MP.

Memang laa comparison-nya, S3 Mini guna OS Andriod OS, v4.1 (Jellybean) dan ACE 2 pulak Android OS, v2.3 (Gingerbread) but it is upgradable to v4.1.2 (Jellybean) jugak. Haa~ lumayan tak? Kecik-kecik jangan disangka tak cun ekk..

Dan untuk Mr. Angry Bird pulak, dia just pilih Galaxy S Duos memandangkan dia ne memang nak cari phone yang boleh guna dual-sim. Senang kerja katanya. Phone tu pulak bagi dia satisfied laa. Dah feature pun lawo. U menang bab RAM laa ok. Dan timbul laa niat jahat aku nak tukar kononnya. Hahah~ tak laa. Tak baik tahu. 

Menjadi pilihan dia.. Jeles sikit iolls... Ngeee~

Tapi function lebih kurang sama je pun. So tak payah nak dengki2 tahu. Iolls tak dengki laa sebab handset aku dah tukar themes kaler pink. Hahaha. 

Ni photo yang aku ambik guna ACE 2, but guna software Camera 360 saja untuk dapat effect camtu..

Puas hati jugak kan. Harga yang memang reasonable with function yang lebih kurang sama dengan smartphone lain. Phone ne ada dalam 3 kaler. Black, white and white (La Fluer). Kalau nak yang flourish2, ambik laa yang La Fleur. Tapi aku tak jumpe pun. Bhahahah. Kesian. Ke aku silap? Macam design untuk S3 Mini je tu. Hmmm.


Yang nih pun comel jugak, tapi bertuah laa siapa yang sempat grab yang nih. Untuk info lebih pasal smartphone2 ni, korang boleh laa cuba survey2 kat sini GSM Arena. Boleh buat review, tengok specification pasal handset lain, boleh buat view angle 360 dan buat comparison about handset yang korang nak beli dengan specification yang lebih details.

♥kieyuka-hanie♥

25 comments:

  1. beli ace 2 brapa?

    ReplyDelete
  2. Dalam 700 lebih... Tengok kedai jugak laa... Ada yang jual bawah 700 jugak.. :D

    ReplyDelete
  3. ooh.. thanks dear for the info, orang sabah eh? :)

    ReplyDelete
  4. yes org sabah, thanks for visit.. welcome btw... :)

    ReplyDelete
  5. sama sama bah.. kalau blh akak blh kongsi tk, pngalaman gna ace 2? sbb sy tgh cadang nk beli ace 2 jgak.. :) hehhe tapi macam byk sngt pilihan

    ReplyDelete
  6. Blh baa.. Hahah :)
    Yang best pasal ACE 2 ne, lebih kurang macam S3 Mini tu..
    Feature pun menarik, nak surf internet memang syok gak, skrin pun 3.8inch, S3 Mini pulak 4.0inch, lebih kurang kan..
    S Galaxy ACE ni kan ada banyak, tapi yg best pasal ACE 2 pulak, dia guna Gingerbread & boleh upgrade to v4.1.2 Jellybean..:)

    ReplyDelete
  7. oh oh.. internal memory dia mcm mane eh? byk blh download apps kan? hehe thanks lah kak... :)

    ReplyDelete
  8. internal memory ada 4GB, tp usable 1GB, takat ni banyak dah install apps, ok je.. microSD boleh up to 32GB..:) Welcome... ^__^

    ReplyDelete
  9. tgk lah.. berkenan tapi takut tak ok ke ape, sebab macam kalau ace advance, tgk review orang cakap bila orang call tak dengar, tgh fikir fikir jgak lagi ni

    ReplyDelete
  10. survey2 dulu... beli originally kat kedai SAMSUNG arr.. ada waranty, kekadang ada jugak yang jual barang tak ori, tapi harga mahal giler macam ori.. ada sorg kawan pernah kena.. :) so nak beli tu, survey2 dulu kedai tu.. :)

    ReplyDelete
  11. OHH.. nk detect ori ketk tu acanne eh kak?

    ReplyDelete
  12. lg satu kalau beli dengan celcom ke maxis ok tk eh? ke lagi mhal?

    ReplyDelete
  13. tak tau pulak kalau kat kedai celcom/ maxis.. emm, sama kot.. oh ya, try visit here http://kafeque.blogspot.com/2013/02/tips-cara-mudah-nak-tahu-keaslian.html untuk cek hp ori ke tak... time survey2, leh try.. tapi biasanya kalau ori, harga ikut harga pasaran, tapi kalau ada yang lebih murah dari tu, tiruan laa tu...:)

    ReplyDelete
  14. ohh.. thanks eh kak :)

    ReplyDelete
  15. kak, bile sy tnye kat kedai, dia cakap ace 2 tk masuk malaysia,

    ReplyDelete
  16. memang ada sesetengah kedai cakap camtu dik, time akak beli pun dia cakap cuma ada kat Singapura, walhal, bila tengok kat kedai SAMSUNG ada pun.. Cuma jumlah terhad... Try cari2 kedai lain lagi.. Memang susah nak cari tu..

    ReplyDelete
  17. ohh.. kalau ace 2 ni dengan s advance, mana ok eh?

    ReplyDelete
  18. oh,sudah tentu S Advance...:) Lebih advance..:)

    ReplyDelete
  19. kalau ace 2 dgn s duos pulak? search kat google, dia ckap ace 2 better.. but serba salah nak beli ke tak, sebab malaysia tak masuk ace 2 tu.. s advance tu plak, mahal sikit..

    ReplyDelete
  20. Ada jual, tapi kat kedai2 tertentu.. Retailer SAMSUNG pun ada jual, tp stok terhad.. Cepat habis stok...

    ReplyDelete
  21. ohh.. ok.. thanks.. kalau beli dgn ipmart ok ke ?

    ReplyDelete
  22. Ok je.. Beli online laa kan? Ok je pun.. Cuma awak takleh tengok dan pegang phone to dulu laa kalau nak tengok2.. Heheh :)

    ReplyDelete
  23. s duos tu harga dalam bpe eh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. 700-800, tapi sekarang dah turun harga kot..:)

      Delete