March 10, 2013

Love the nature, be mother-nature

Assalammualaikum...

Seperti entry lepas, aku ada mention yang aku nak buat something to appreciate living in hostel kan? So I've decided to beli bunga. Bunga ni kira boleh jadi bestfriend kita laa jugak kan? Sebab apa, manusia dan tumbuhan saling memerlukan kan, betul tak? Kita bagi diorang carbon dioxide, plants pulak bagi kita oxygen. Macam ni laa nak appreciate something. Sharing is caring right?

Jalan punya jalan, nak cari bunga laa katakan, I pun beli bunga ni. Nama glamournya chrysanthemum. Cantik tak? Cantik tak? Hahaha.. Mengada laa sangat! I love it jugak laa. Color pun cantik, ala-ala sang suria gitu, cehhhh~ But actually I nak beli color putih sebenarnya. Tapi memandangkan color ni yang tengah berkembang dengan mekarnya, so, beli je laa yang ni.


Dengan meletakkannya di tepi tingkap, nampak sikit laa benda yang segar-segar bila bangun pagi. Nak letak dekat tingkap bilik sebenarnya, tapi memandangkan takda tempat nak letak, space pun kecik. Kalau jatuh ke bawah, free free orang bawah dapat bunga secantik ni. Dah kira membazir jugak tu kan!



I dah nampak mother nature tak? Hahahahah...... Baru buat benda camni dah nak kecoh-kecoh. Orang yang nak baca pun jadi boring kan? Rilek uolls. Aku saja nak update bebenda camni. Nak bagi korang pun belajar to jadi baik terhadap alam sikit. Macam orang cakap, sharing is caring, kan kan kan....!

♥kieyuka-hanie♥

No comments:

Post a Comment