November 18, 2012

Labuan Art Festival 2012

Assalammualaikum....

Seriously, I didn't plan to go anywhere today, but tetiba je dad ajak.

"Jomlah, semalam cakap mau pergi tengok pameran seni.."

And I was like what? Betul ke ne? Lantas, terus je ambik tuala pergi mandi. About jam10 pagi camtu, belum tengahari dah baru nak mandi ye. Aku ajak adik bongsu aku sekali. Bila cakap nak pergi Kompleks Sukan Air, bergegas dia nak bersiap.

And, so.. Dalam masa yang sama, mom nak belikan katil dan almari baru untuk bilik kitorang. Memandangkan dalam family, cuma ada sorang abang dan yang lainnya pompuan, aku masih share bilik laa dengan adik-adik. Semua dah besar-besar pun. Tak lah kalut sangat dengan suasana yang hiruk-piruk budak umur kindergarten. 

Tak banyak sangat pun orang yang pergi berkunjung ke Arts Festival tu. Banyak booth laa yang dibuka. Tumpuan aku, of course booth seni. Aku sempat gak pergi ke tapak pertandingan graffiti arts yang aku hajatkan nak join pada mulanya. Tapi cancal cause semua pun balik bercuti di tempat masing-masing kan. Eh, ada abang kartunis Sabah laa. Dia buka booth caricature arts dan perghh, memang cun dia ne melukis. Aku tengok pun lukisan-lukisannya like Wow! Its amazing.

Bertempat di Kompleks Sukan Air Labuan...

Booth Karikatur. Cartoonist from Sabah.

Memang lawa karya-karya dorang ne. Bagi pencinta seni fotografi, ada jugak laa pertandingan fotografi yang dianjurkan. Banyak lagi booth-booth lain yang dibuka such as Bajau Parang Making, Da Vinci Labuan, Kraf Rukun Tetangga, Seni Hiasan Kasut dan macam-macam lagi laa. Memang tak rugi pun kalau datang. Harap ada lagi laa di masa akan datang. Nak jugak join pertandingan macam ne. Saja, isi masa lapang. Di samping tu, berguna jugak kan. Heee~

♥kieyuka-hanie♥

No comments:

Post a Comment