July 1, 2013

Vanila Cocktail 1 Setengah Minit..

Petang ni...
Tak panas sangat kan? Tak macam cuaca kat California semalam. Suhu panas mencecah 54 degree!! Bila dengar kat TV (time tu tengah kemas2 rumah) sempat gak fikir jap. Dah aku mengemas rumah pun peluh dah meleleh sampai lap2 kat baju, canne pulak dorang kat California tu yang sememangnya ada Summer Day?

Sempat lagi terbayang iklan Vaseline kat TV lately. Bila ada pancaran matahari je, sume sebok nak cari tempat terlindung. Siap berlindung kat shadow2 bangunan bagai. Hahaha. Lawak jugak iklan tu. Siapa punya idea laa..~ But creative laa.

Ok, memandangkan cuaca petang ni tak panas sangat, tak jugak redup sangat, my mom decide to make a cocktail. Whoa. Ni mak aku dapat resepi dari TV kot. Ni nak praktikkan kat rumah laa ni. So, kenapa aku bagi nama dia Vanila Cocktail 1 Setengah Minit? Sebab, nak buat benda ni senang giler ok tak giler laa, tapi memang senang sangat. Senanya buat benda ni 1 minit pun boleh tapi ni dah dicampuradukkan dengan masa nak buka tin cocktail fruit. Tu yang jadi 1 campur setengah minit tu. Hee~

Benda first sekali kena buat apa? Mesti laa kena ada bahan kan? Kalau benda ni takda kat peti ais, hutang je kat kedai mamak! Hoho~ Tak yah laa.. Bahan pun tak laa sampai 20 ringgit pun.

Ingredients:
1 tin tropical cocktail fruits (ada feel macam Hawaii tak..)
1 container of Vanila icecream

How to do?
Senang nak buat, kalau aku tunjuk gambar je tak yah explain pun korang boleh tau kot. Photo will
explained everything konon~


Senang kan? Just prepare all the things termasuklah mangkuk dan gelas. Saja nak pakai gelas transparent... Nak tengok canne rupa buah2an tu berenang dalam aiskrim Vanila...

Thanks for visit :)

♥kieyuka-hanie♥

3 comments:

  1. sodappppppp nye. lapor dah eden ni

    ReplyDelete
  2. Fathiah:
    Silakan mencuba..
    Hehehe..:)

    ReplyDelete
  3. mantaaapp..
    postingannya keren
    visit jugak ya
    http://anjoong.blogspot.com
    follback ya
    trimakasih salam kenal

    ReplyDelete