June 1, 2013

Percubaan kali kedua...

Aku pernah cakap yang aku dah banyak kali pergi interview tapi tak dapat2 kan?  Tau tak pasal apa? I think laa kan, sebab mostly aku cakap yang aku masih belajar. Dah tu belajar kat IPT Swasta, tak ke sayang nak tinggal gitu je kan. Mesti dorang pun fikir benda yang sama. Pinjam PTPTN beribu takkan nak biar camtu kan. Annoying tak benda camni? Rilek laa bro, muda lagi kan.. Lagi banyak benda ko boleh cuba, ye tak? Pasal interview2 ni, korang kena banyak bersabar, tak sabar, rezeki pun malas nak masuk kot.. So, banyak2 kan hayati ciptaan Tuhan, apa kaitan kan? Haa~ sebab dengan cara ni laa korang akan lebih bersabar dan menghayati, setiap kejadian ada hikmahnya. Woo~ power ayat.... Meleleh air lior dengar....

Amboi2.. Ni dah musim panggilan temuduga untuk jawatan bawah Kelayakan SPM kan? Banyak jugak yang view pasal inteview2 ni kan. Hey.. Jenguk laa blog kita.. Mihihihihi... Goodluck korang semua yea. Semoga berjaya laa! Dan tak kurang jugak, tahun ni aku dapat lagi beberapa inteview, harap2 tahun ni ada menyangkut laa salah satu kan. Weolls dah habis study tahun ni.. Harap kena terima... Latest interview lagi dua ni. Info pasal dua jawatan ni, korang boleh review kat sini :
Bagi yang masih confused samada interview ni ada Ujian Fizikal atau tak, tu kurang pasti, sebab kali ni macam takda pulak kan, sebab yang last year, dorang ada mention pasal Ujian Fizikal & Pancaindera tu kat surat panggilan, siap mention suruh bawa T-shirt, seluar trek dan kasut sukan lagi. Tahun ni tak tau pulak, tapi rasanya takda kot....

So, selamat berjaya adik2... Prepare laa sebelum pergi interview tu yea. Jangan datang tangan kosong je, at least ada serba sikit yang korang tau kan.. Boleh laa review blog ni sikit, iolls post pasal benda ni pun sebab nak berkongsi.. Harap boleh diterima dengan baik... :)
Thanks for visit...:)
♥kieyuka-hanie♥

No comments:

Post a Comment