February 8, 2019

COSMODERM VIT E - FACIAL CLEANSING FOAM & FACIAL SCRUB REVIEW

Cosmoderm Vitamin E - Facial Cleansing Foam & Facial Scrub


I've been using these two for a month. Dalam masa yang sama I pakai pencuci muka yang lain.
.
.

**you're adviced, do not mixed any different products at the same time**-
For me takde masalah kalau kulit korang takde masalah. Yang penting kena tahu some of ingredients yang akan react with other active ingredients.


COSMODERM VITAMIN E - FACIAL CLEANSING FOAM

What I love about the cleansing foam is, IT'S GEL CLEANSER! 

Lebih kurang sama dengan Cleansing Gel The Beauty Hacks, tapi The Beauty Hacks lagi sedap laa, sebab buka parcel je haruman lemon dah semerbak. So far, pakai ni best laa. Sebab tak mengeringkan kulit, Macam yang korang sedia maklum laa. Cleansing dalam bentuk gel cleanser  ni laa yang sesuai untuk kulit kering macam iolls.

Size :
125ml

Ingredients :
Lactic Acid. Lemon Extract - as AHA ingredients that helps to brighten skin and reduce dull skin 
Rosehip Oil - helps to reduce wrinkles and fine lines

Skintype :
Normal to Dry Skin
~~I pilih yang warna kuning ni sebab I have dry skin. Another one is green for normal to oily skin. Yang tu adik aku pilih sebab dia jenis kulit berminyak. Kalau nak aku review, aku kena buat sesi interview dengan dia dulu laa sebab dia yang cuba.~~

Price :
RM19.90
.
.
.
.

COSMODERM VITAMIN E - FACIAL SCRUB

Macam cleansing foam tadi, kalau untuk dry skin boleh pilih Vit E Facial Scrub ni juga.

Face Scrub Cosmoderm ni macam biasa je. Tapi, aku suka Face Scrub Milk TBH
sebab physical exfoliate-nya, kacang walnut. Dia tak kasar sangat macam St.Ives punya skrub.
Jangan ingat muka banyak problem kena sental dengan skrub kasar tau! 
.
.
Size :
125ml

Ingredients :
Bisabolol - helps to calming skin irritation (tapi kalau ada acne tak boleh skrub muka, even ingredients ni reduce irritation)
Rosa Moschata Seed Oil/ Wild Rose Oil - safe for sensitive dry skin

Skintype :
Normal to Dry Skin

Price :
RM19.90
.
.
.



Product From :
Malaysia

Available in Watson/ Guardian/ Aeon Wellness. Masa CNY ni tengah promo sampai esok. Iolls pun baru tau sebab baru nampak kat website dorang. Tapi hari tu beli kat Watson memang tengah ada sale.


1 comment:

Hi, feel free to ask. No harsh words, please.