March 29, 2013

Point-Of-Health

Kalau masa-masa petang camni leh dapat urutan reflexology kan best. Terasa macam diri ne berada dalam satu vacation yang cukup awesome! Wahh.. But uolls tahu kan yang rawatan reflexology tu memang terbaik eventhough senanya, geli bila kena pegang tapak kaki ni. Grrrr...



Selain kaki, point kesihatan uolls ada pada tapak tangan jugak kan. That's why laa penjagaan kaki & tangan tu penting. At least, bila rendam kaki seminggu sekali pun dah boleh buat rasa fresh sangat! Kalau macam aku yang sedikit malas nak buat benda-benda ni, memang seminggu sekali je laa.. But, if uolls rajin, boleh laa 3 kali seminggu ataupun hari-hari! Mak aih, naik bil kang asyik masak air panas jee..

Ni, jangan jugak suka-suka nak bagi orang urut tapak tangan/ kaki uolls tahu, kalau yang takda kemahiran, bukankah menambahkan masalah kesihatan pulak. Secara kebetulan je pun aku jumpa gambar ni time pinterest-ing tadi. (Wahh, memandai ko nak letak 'ing', dah grammar lingkup nih..OME!!)


Nampak tak? Banyak kan? That's why laa kita sendiri nak kena jaga kesihatan. Kalau aku tengok, if semua ni bermasalah, 10k pun belum tentu cukup untuk rawatan tahu. Sekali sekala, go to manjakan urself laa.


Yang ni pulak kaki uolls, kaki weolls jugak. Hikhikhik.. Semua ni nak kena jaga tahu. Spa kan banyak membantu, selain nak cantik je, apa kata sekali sekala buat rendaman kaki ke, paling bagus masa tido, pakai stokin. Aha! Awesome tak? Boleh laa feel-feel omputih sikit. Miahahahaha...

Tips buat P&M pulak, uolls boleh try tengok ni.. Homestyle Pedicure & Manicure

♥kieyuka-hanie♥

No comments:

Post a Comment