January 2, 2013

Graphic coursemate..

As long as I jadi student Diploma ne, there's a lot of things yang aku belajar. From studies, to friendship, making decision and lots of things laa. Aku pun tak tau dah berapa juta benda dan elemen-elemen aku belajar tiap hari. But the truth is, apa yang aku lalui dan jalani, membuatkan diri ini lebih matang. OH NO! I won't be matang. Tahun lepas, sebelum sampai tarikh birthday aku. Aku berabis nak mempertahankan yang aku masih 20 years lagi. Dan bila dah sampai birthday tu, barulah I admit yang dah masuk 21. Is it still sweet or what? Bitter kot kan.... Bhahaha..

So, friend is a common thing laa in life kan. Everyone pun ada kawan. Even makcik sebelah rumah aku yang pendiam tu pun ada jugak kawan. Even ex-kucing aku yang kejanya duduk di rumah tiap hari tu pun dulu ada kawan and even paper pun ada kawan. That's pen PAPERMATE ok. Jadi semua ada kawan kan? 

Well, bila dah tamat high-school tu kan, memasing promise with each yang akan sambung study sama-sama and will be living together. Together laa sangat. Biasa laa, ne fikiran budak-budak yang tak matang lagi. At last, masing-masing ikut haluan sendiri. Ada jugak yang lost contact terus. That's why I don't believe such of that things yang melibatkan TOGETHERNESS and FOREVER. But just in a few things laa. Other side, aku percaya jugak. Sikit laa. But a few of my friends tak jugak laa camtu. Ada jugak yang still keep in touch.

When I was here, I met with these awesome friends that will always stick together bagaikan stick sate everywhere. Well, I mean my coursemate laa. Why they are awesome? Sebab kalau sama-sama tu memang ada je bahan yang boleh jadi topik. But one thing yang selalu buat I fening tu, bila nak decide tempat makan after lecture. Sampaikan, time nak melintas jalan pun leh discuss lagi benda ne! Memang buruk perangai ni kan. Tengah jalan ko nak discuss pasal makan. Buang teeebiat ke hape. Ngee~

One day tu pernah tau, kitorang pada awalnya, konon nak pi cari tempat makan after class. First, pi Wawasan Plaza, letak depan kolej je. Bila sampai sana, bermulalah drama rakyat khas daripada pempuan 4 orang ni..

"Ko nak makan di mana ne?
"Entah, ko?"
"Kalau aku di KFC laa hari ni, ko Mesh?"
"Entah dari kamu laa.. Saya ikut ja ni.. Ko Lin?"
"Dari kamu laa, saya pun mana-mana saja ni.."
"Jadi ko Yan?"
"Entah, ko?"
"Apa kata, kita jalan dulu pi Karamunsing. Kita pi cari di sana. Dalam masa yang sama, jalan-jalan laa."
Semua : "Okei"

So, tamat laa segmen soal menyoal tu tadi ye. Rutin memang camtu laa, bila aku start soalan, semua akan 'pass-pass'kan soalan tu kepada yang lain. Macam dalam Kelab Pop, kalau ko tak dapat nak jawab, kumpulan lain yang akan cuba jawab. Dan at last, soalan tu akan balik ke aku. Heee~ what's the feeling now? Hahaha.. at last, kat Karamunsing tu, masuk KFC jugak. Tak ke nyesal jalan jauh semata-mata nak cari tempat makan.


In the same time, kitorang beli Mp3 yang sama, di kedai yang sama dan pada waktu yang sama. Cuma warna je lain-lain. Kalau aku, of course laa yang kaler pink. But Meshire ja yang tak join cause she's more prefer to use her handphone maybe. And these are them and me. Gambar last year. Tahun ne belum ada lagi memandangkan aku masih bercuti dan exam paper belum bermula.



Will missing you gegirls sekalian.... :(

♥kieyuka-hanie♥

No comments:

Post a Comment