December 23, 2012

Christmas, New Year & Happy Back To School...!!

Hey! Are you having such of a wonderful December? Great! Ok, even I'm not celebrating X-mas.. Nak jugak bagi ucapan bagi you guys yang sambut X-mas tu okeii.. Spell 'X-Mas' ne kira dah bajet sangat okei, malas nak spelling memanjang..

Neway... Mesti semua yang nak celebrate tu, memasing busy dengan family event kan.. Mungkin ada yang buat dinner ke hape, picnic, BBQ night and whateva laa ye.. Hati-hati drive untuk yang balik bercuti jugak..

Walaa~ mentang-mentang laa dah nak hujung tahun, Y.E.S (Year End Sale) pun makin berlambak kat mana-mana yea.. Kalau kat KK, sure banyak yang pi Suria Sabah, Karamunsing, 1 Borneo, Warisan Square laa bagai kan? Semata-mata nak memborong kasut-kasut dan baju-baju yang sememangnya dah berhabis punye murah. Apa-apa pun, shopping pun kena berhemat, not berhemah actually.. 

Adik-adik kita pun mesti sebok nak beli beg, kasut, uniform & stationery baru kan.. Amboi, semua tak nak kalah yea.. Buat I teringat je time kecik-kecik dulu.. Rindu pulak zaman tu.. Sebok sangat nak set kaler hape for next year punya barang-barang sekolah, girls or the boys are just the same. Yang budak lelaki bajet macho laa bila mula masuk Form One, cehhh... dan yang pompuan, bajet matang okei, walhal baru setahun jagung pun umOr tu dik oii...

Happy Back To School laa yea adik-adik sekalian. Study more, play more and learn more! Hee~ good luck laa bagi adik-adik kita yang akan duduk big exam tu yerr... Jangan nervous or gelabah bagai, relax je, paper tu tak makan korang pun... Tengok dengan tenang, pasti dapat jawab dengan tenang jugak kan... ^_^v

♥kieyuka-hanie♥

No comments:

Post a Comment