December 9, 2012

Again.. Tak Dapat Takpa, but Don't Ever Give Up...

Bila dapat je sms dari SPA tu, rasa berdebar sampai ke tahap jantung tak leh nak berfungsi dah. Walaa~ ye laa kan, aku minat sangat dengan job ne. But everything bertukar jadi teeetttttt....when the result is, I didn't get it.. Ok, dah buat kali yang ke-7 tak dapat dan memang ada rasa sedikit putus asa bila dah banyak kali pergi tapi tak dapat jugak.. Kata orang, nak apply job kat SPA ne, bergantung pada nasib laa.. Kalau dapat, sekali pergi pun dah dapat, kalau tak.. banyak kali pergi pun payah nak dapat and overall, aku percaya laa~

Petang tu mummy call dan aku sampaikan laa berita yang tak seberapa tu, nada suara mummy agak slow jugak, but her advices and kata-kata semangat bagi aku good mood sikit.. Mummy kata, "tak dapat takpa, sambung je belajar sampai. Yang sekarang dah ada depan mata, jangan lepaskan.." and YES betul kata mummy tu, I setuju.. Hee~

Korang yang menanti jawapan dari SPA yang berdebar-debar hari tu pun mesti rasakan hal yang sama kan.. Takpa laa kan.. Yang dah dapat tu, tahniah yea! Belajar elok-elok. Yang tak dapat tu, jangan putus asa k, at least kalau korang dah pergi sambung study, mungkin future korang akan lebih cerah right?

♥kieyuka-hanie♥

No comments:

Post a Comment