December 18, 2012

My first 2D animation project..


Well, yang ne adalah hasil dari bersengkang mata selama beberapa minggu lepas. Final project for 2D Animation. Tak berapa nak ok.. still kaku and keras-keras lagi pergerakannya. Nama jugak newbie kan. Aku pun baru je belajar bebenda nih. 

Sinopsis:
Animasi ne sebenarnya mengisahkan dua ekor burung dengan seekor kucing. Burung yang seekor ne rajin laa katakan dan yang seorang tu pemalas nak mampus. Dia cuma tau makan dan tido je. Pendek kata, berat tulang laa. Heee~ So, one day, si pemalas ne pergi rumah yang rajin ne untuk mencuri makanan dan bila si rajin ne balik, dia nampak makanan dia yang dalam mangkuk tu dah habis. So, in the same time, kucing seekor ne pulak cari pasal. Dia pergi goyang-goyangkan pokok tempat si rajin ne tinggal. Dengan tak semena-mena, si rajin ne syak laa kucing tu yang ambik semua makanan dia.

Dengan rasa tak puas hati dan tanpa usul periksa, si rajin ne serang kucing seekor tu. Dan tak pasal-pasal kena kejar balik kan~ Haa~ Then, si rajin ne mula laa perah otak nak fikir macam mana nak kenakan si pencuri makanannya tu. Dah dapat idea tu, bila dia buat pencuri tu tak kena pun, leh lepas camtu je. But at last, pencuri tu terkena jugak balasan dari dia mencuri tu. Dia ditembak oleh pemburu dan akhirnya mati laa~
*********************************************************************************
Agak gantung sikit yer sebab aku pun tak tahu nak bagi ending apa kan, dah dekat-dekat dah tarikh nak submit tu membuatkan aku tak dapat laa nak fikir-fikir ending lain pulak. Anyway, dah siap pun.. Lepas dah satu lagi beban.. Hehehe~

♥kieyuka-hanie♥

No comments:

Post a Comment